PODPROGRAM 2021

Strona główna / Aktualności / PODPROGRAM 2021
PODPROGRAM 2021

 

W związku z zakończeniem realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2021, przedstawiamy informacje podsumowujące:

organizacja dystrybuowała artykuły spożywcze do grup doceIowych osób w podziale na:

  • płeć – kobiety 34, mężczyźni 30,
  • wiek – 15 lub poniżej – 13 osób, 65 lub powyżej – 10 osób, pozostałe – 41 osób
  • niepełnosprawne – 20
  • Bezdomne – 7 osób
  • migranci – 6 osób
  • pozostałe grupy – 31 osób

Skład paczki żywnościowej w każdym wydaniu artykułów spożywczych był różny. Paczka żywnościowa składała się z artykułów spożywczych w ilościach i rodzaju uzależnionym od posiadanego stanu w dniu wydania. Wydano do 4 paczek żywnościowych na osobę, średni skład paczki/osobę wyniósł:

  • cukier biały 1,88
  • groszek z marchewką 4,50
  • koncentrat pomidorowy 1,65
  • makaron jajeczny 7,31
  • mleko UHT 6,56
  • olej rzepakowy 0,94
  • powidła śliwkowe 1,87
  • filet w oleju 0,85
  • szynka drobiowa 2,25
  • szynka wieprzowa 1,69

Łączna waga średniej ilości artykułów spożywczych, w Podprogramie 2021, na osobę wyniosła 29,59 kg

Rozmiar czcionki
Kontrast