W związku z zakończeniem realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2021, przedstawiamy informacje podsumowujące:
organizacja dystrybuowała artykuły spożywcze do grup doceIowych osób w podziale na:
- płeć – kobiety 34, mężczyźni 30,
- wiek – 15 lub poniżej – 13 osób, 65 lub powyżej – 10 osób, pozostałe – 41 osób
- niepełnosprawne – 20
- Bezdomne – 7 osób
- migranci – 6 osób
- pozostałe grupy – 31 osób
Skład paczki żywnościowej w każdym wydaniu artykułów spożywczych był różny. Paczka żywnościowa składała się z artykułów spożywczych w ilościach i rodzaju uzależnionym od posiadanego stanu w dniu wydania. Wydano do 4 paczek żywnościowych na osobę, średni skład paczki/osobę wyniósł:
- cukier biały 1,88
- groszek z marchewką 4,50
- koncentrat pomidorowy 1,65
- makaron jajeczny 7,31
- mleko UHT 6,56
- olej rzepakowy 0,94
- powidła śliwkowe 1,87
- filet w oleju 0,85
- szynka drobiowa 2,25
- szynka wieprzowa 1,69
Łączna waga średniej ilości artykułów spożywczych, w Podprogramie 2021, na osobę wyniosła 29,59 kg