PODPROGRAM 2019 – efekty

Strona główna / Aktualności / PODPROGRAM 2019 – efekty
PODPROGRAM 2019 – efekty
  1. Międzynarodowe Stowarzyszenie Pomocy „Słyszę Serce” przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019, współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 51 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Łódzkiego
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

– 2,76 ton żywności;

– 162 paczek żywnościowych;

– 0 posiłków.

  1. W ramach Podprogramu 2019 dla 51 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 9 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
    • edukacji finansowej – 2 spotkania dla 20 uczestników
    • żywieniowo dietetycznych – 1 spotkanie dla 13 uczestników
    • kulinarnych – 3 spotkania dla 34 uczestników
    • niemarnowania żywności – 2 spotkania dla 34 Uczestników
    • innych działań aktywizujących – 1 spotkanie dla 12 Uczestników
Rozmiar czcionki
Kontrast